На 23 май, понеделник, от 10.00 часа на церемония в Гербовата зала на Дондуков“

...
На 23 май, понеделник, от 10.00 часа на церемония в Гербовата зала на Дондуков“
Коментари Харесай

Румен Радев ще удостои с висши държавни отличия изтъкнати български учени

На 23 май, понеделник, от 10.00 часа на гала в Гербовата зала на „ Дондуков “ 2 президентът ще удостои с висши държавни оценки изтъкнати български учени, оповестиха от президентския прессекретариат.

За изключително значимите му заслуги за развиването на математическата просвета и информатиката президентът ще отличи с медал „ Св. св. Кирил и Методий “ огърлие акад. Иван Попчев.

Акад. Никола Съботинов ще бъде почетен с медал „ Св. св. Кирил и Методий “ огърлие  за изключително значимите му заслуги в региона на науката.

С медал „ Стара планина ” – първа степен президентът ще удостои  проф. Цочо Бояджиев за изключителния му принос в региона на науката и културата.

Проф. доктор Петко Салчев ще бъде отличен с медал „ Св. св. Кирил и Методий “ – огърлие за изключителните му заслуги за развиването на системата на опазването на здравето в Република България.

За изключително значимите й заслуги за развиването на историческата просвета проф. Милияна Каймакамова ще бъде удостоена с медал „ Св. св. Кирил и Методий “ – огърлие.

Проф. Стоян Караиванов ще бъде отличен с медал „ Св св. Кирил и Методий ” – огърлие за изключително значимите му заслуги за развиването на музикалното изкуство и културата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР